Senare delen av dagen

Här kommer en spännande fortsättning av vad resten av dagen bjöd på. En sak kan vi säga, och det är att dagen har varit otroligt rolig och lärorik! :)

När vi var klara på John Bauergymnasiet så åkte vi med Fredrik till deras kansli och han visade oss träningslokalerna samt redskap som används i olika idrotter. Vi fick testade på en "cykel" som man använder om man inte har funktionella ben, vilket var riktigt skoj! (var lugna, bilder kommer).

När vi pratat klart med Fredrik och fått veta lite mer om vilka idrotter och sysslsättningar de har så hade vi lite fri tid. Vi bestämde oss för att leta upp Donken som vi aldrig hittade så det fick bli Max (Som vi fick lära oss att det kallas Marre här upp i norr). Vi satt där och chillade en stund och pratade om dagen som har varit, så länge var vi nöja och mer skulle det bli!

Efter klockan 17 skulle vi träffa Åke (jobbar på handikappidrottsföreningen), han skulle ha innebandyträning för personer som har en intellektuell funktionsnedsättning. Vi fick vara med och spela och jag tror att det är bland de roligaste vi båda varit med om :). Det var riktigt härliga människor som vi träffade och det var en mycket rolig och lärorik 1,5 timme.
Med på träning var en journalist som skrev för tidningen Handikappidrott Norr och intervjuade oss, så idag har vi hunnit med att bli intervjuade av två tidningar! Vi kommer ju bli kändisar här uppe i norr ;)

Detta är i korta drag allt vi hunnit med idag, vi skulle vilja berätta mer men då hade vi tröttat ut er! Hoppas det varit en intressant läsning. Nu avslutar vi dagen med bastu! 


 


Besök på JB Skellefteå

Just nu sitter vi på Marre i Skellefteå. Alldeles snart ska vi bege oss till Eddehallen för att spela lite innebandy tillsammans med handikappidrottsföreningen.

Dagen har varit lång och intensiv, och vi har hunnit med mycket. Det började med ett besök på John Bauergymnasiet i Skellefteå där vi först träffade de ansvariga lärarna för Hälsa & Idrottsprogrammet. Efter det blev vi intervjuade och fotade av Norran. Artikeln kommer med imorgon, vill ni läsa gå in på www.norran.se (hoppas det kommer med där).

Efter intervjun åt vi lunch vilket kändes lite nostalgiskt eftersom det var en vanlig skolmatsal. När maten var uppäten pratade vi återigen lite med lärarna och därefter kom Fredrik och en praktikant från Skellefteå Handikappidrott. Vi hann prata lite med dem innan vi skulle hålla vår s.k. förleläsning för klassen lillebror :)

Föreläsningen gick bra och vi fick bra respons av lyssnarna. Efter detta begav vi oss mot Skellefteå Handikappidrotts kansli och träningslokaler. Hur det gick där får ni läsa senare!

See you! :)




Dålig täckning

Hej hörrni!

Vinst i båda matcherna blev det för oss, dålig match igår, bra idag vilket resulterade med en vinst på 9 mål mot 1. Vad har jag gjort förutom att spela? Chillade lite med Djurgårdens hockeylag på hotellet, sov i 10 timmar, fick skjuts av en snäll familj från arenan till bussen, tog bussen till Luleå där jag nu befinner mig.

Har haft smått panik över att jag inte har haft någon täckning över huvud taget. När jag kom till Luleå letade jag upp max, slog på datorn och frågde min vän André om hjälp hur man slog av 3G-nätet och efter många om och men fick jag av det och kan nu använda telefonen igen, lycka!

Om en timme avgår bussen från Luleå till Skellefteå så jag ska upptäcka lite mer av staden. Lite roligt är att mina lagkamrater hinner komma hem till Sala/Västerås före jag är i Skellefteå, bussen anländer 22:30.

Nog talat för mig om detta, ni vet att jag lever och här kommer två inte allt för fina bilder, men bilder är alltid bra.
Luleå

Träning

Så har jag klarat av dagens träningspass också :) det blev en löptur i ca - 7 men sol. Mysigt löpväder och det kändes bra i kroppen också. 75 minuters löpning på 12.25 km är alltså avklarade och nu vankas lunch, min mage kurrar!

Håller Tummarna för Ragge idag! :)

Bild från min löptur!


Vi lever!

Resan upp till Skellefteå gick bra och vi lever :) vi hade tur och fick platser brevid varandra. SAS var snälla och bjöd på frukost. Även så såg vi en "kändis" på flyget, Hardy Nilsson (hockeytränare djurgården) skulle upp och se sina spelare spela match mot Skellefteå.

Gårdagen spenderades av mig (Johanna Mikkelä) hos min faster och hennes man, vi åt gott och pratade om allt och ingenting - ni vet sånt man gör min släktingar som man inte träffat på länge :) Självklart tränade jag också, det blev 40 minuter på motionscykeln! :)

Vad Johanna Ragnarsson gjorde igår för övrig att spela match vet jag inte. Dock vet jag att dom gick segrande ur matchen med 6-3! Grattis till det Johanna :)

Idag spelar Johanna ytterligare en match upp i Boden och kommer hit först sent ikväll. Då blir det att gå igenom morgondagen och sova. Jag själv ska träna idag med, vet inte än om det blir på cykeln eller löpning, vill ju inte direkt springa vilse här upp i norr!

Ha en bra dag, och Johanna - lycka till med matchen!

Hej Skellefteå!

Förhoppningsvis har planet precis lyft till Skellefteå. Varför åker vi redan nu? Fallet är att Johanna R har innebandymatch uppe i Skellefteå idag och åker med sitt lag och Johanna M för att hälsa på släkt. Vi hoppas på att vi får platser inte allt för långt borta från varandra i alla fall.

Johanna M har fått uppdraget om att uppdatera er under helgen då andra Johanna måste koncentrera sig på sina två matcher (hon tar det way to seriöst, eller hur?). En update efter flygturen är ett måste i alla fall så ni vet om vi överlevde!


Förberedelser!

Just nu packas det för fullt i Johanna Ragnarssons lya! För imorgon åker vi nämligen till Skellefteå! Johanna Ragnarsson för att spela matcher och jag ska hälsa på min faster som bor där. Men den största orsaken till att jag åker dit är ju för att vi ska besöka Handikappidrottsföreningen, John Bauergymnasiet och bli intervjuade av norran!

Ikväll ska vi göra klart vår föreläsning/presentation om projekarbetet som ska hållas i Skellefteå på John Bauergymnasiet! Självklart ska vi heja fram Sverige till en finalplats i Handbolls-VM! :)

Ajaj

Ska bara tillägga att stoppet inte alls blir i Långshyttan! Rätt ska vara rätt så det är alltså Berga vi stannar i ;)

/ Johanna R från Berga.


Ändring i reseplaneringen

Vi satt och kikade igenom reseplaneringen tillsammans idag och vi kommer att göra om den lite smått igen :) det betyder att vi inte stannar i Gävle utan istället blir det stopp i Sandviken! Även stoppet i Horndal kommer att ändras tilll Långshyttan så vi får sova hemma i Johannas hemby! :)

Nu ska vi jobba med historia, en tidslinje över 300 år! 

Vi taggar självklart Skellefteå!

Sökes: Bostad!

Vill du hjälpa till att ge oss tak över huvudet när vi cyklar igenom din stad? Eller känner du någon/har en släkting som skulle kunna hjälpa till med det?

Vi behöver boende på dessa ställen:
TRELLEBORG
HÄSSLEHOLM
GRIMSLÖV
RAMKVILLA
EKSJÖ
TRANÅS
VADSTENA
ÅSBRO
NORDANSTIG
SUNDSVALL
KRAMFORS
NORDMALING
BURTRÄSK


Reseplanering!

Idag passade jag på att göra klart reseplaneringen! Det vill säga: Vilka dagar vi ska vara på vissa orter, kartor på cykelvägar, hur många kilometrar det blir per dag osv.

Efter allt räknande har jag insett att vi har ljugit för er, det är inte alls 150 mil vi ska cykla.. Det är endast 144,65 mil vi ska cykla. Inte bra inte bra, vi får ta och cykla lite extra så vi kommer upp till 150. Nej, skämt å sido så kommer vi nog upp i 150 mil ändå om man tänker på alla felcyklingar.. ;)

Längsta streckan är på 13,5 mil och går mellan Gävle och Hudiksvall, jobbig strecka men vi har vilodag efter.


(Och ja, man får tydligen cykla på E4:an eftersom det inte är motorväg på vissa delar)


Dagens outfit


Byxor - Hummel (Från John Bauer, Produktpartners)
Tröja - Hummel (Från John Bauer, Produktpartners)


Byxor - Hummel (Från John Bauer, Produktpartners)
Tröja - Hummel (Från John Bauer, Produktpartners)
T-shirt - Hummel (Från John Bauer, Produktpartners)

Nya sponsorer

Ryktet stämde! Igår gjorde vi klart med en ny sponsor, vem och vad det är kan ni se under fliken sponsorer! :)

Nya sponsorer?

Kan det möjligtvis vara så att vi har nya sponsorer på G?
Det ryktas även om att vi snart får in de första kronorna på kontot.
Men som sagt, det är rykten... :)


Träning för vissa.

Hej alla glada!


Ja, här sitter alltså jag, Johanna R och chillar medan Micke (Johanna M) svettas på cykeln.
Nej, skämt å sido, jag jobbar faktiskt också. Går igenom lite mail och skickar mail + uppdaterar er om läget (Fick precis ett riktigt roligt mail, men mer om det sen).

Min träning ser lite annorlunda ut mot Johannas då vi på vår fritid sysslar med helt olika träning. Eftersom hon orienterar så behöver hon den där långdistansträningen hela tiden medan jag som innebandyspelare kan få en negativ effekt av den. Därför har jag pratat med min fystränare om hur jag ska göra, och han tyckte att eftersom det är så lågintensiv cykling vi ska hålla på med går det bra om jag fortsätter med min gymträning (explosiv) och intervallträning och sedan under återhämtningsveckorna kör långdistans på cykel. Lång historia, men jag får väl lita på honom.

Någon dag den här veckan ska vi även sätta ihop en föreläsning som vi ska hålla på John Bauer i Skellefteå när vi kommer dit på måndag, vi har väl inte riktigt bestämt vad vi ska prata om till 100 % så det är dags att sätta igång med den!
Vi både längtar otroligt mycket till helgen när vi åker och känner att det ska bli riktigt skoj att träffa alla där uppe, även att det är en innebandyträning vi ska vara med på är riktigt roligt! :)

Norran

Vi fick ett samtal idag från en dagstidning i Västerbotten som heter Norran. De hade hört talas om vårt projekt och ville när vi kommer upp till Skellefteå komma dit och intervjua oss samt ta bilder :)

Helt awesome!


Glada Hudik!

Igår var hela John Bauergymnasiet på en föreläsning som hölls av Pär Johansson, grundaren av Glada Hudik-teatern. Han pratade mycket om deras verksamhet och vad som hänt från det att han började jobba med utvecklingsstörda.

Vill ni läsa mer om Glada Hudik-teatern kan ni gå in på denna hemsida www.gladahudikteatern.se

Eftersom det vi ska göra är inom samma område kände vi att vi ville prata med Pär om vårt projekt. Efter föreställningen gick vi ner och presenterade oss och berättade om vårt projekt. 
Han var positiv inställd till det och han ville ha mer kontakt med oss för ett eventuellt samarbete, och ett stopp i Hudiksvall kommer att planeras in! ;)  

Vi gick glada därifrån :)


Sponsorkläder!

John Bauer har tillsammans med produkt partners sponsrat oss med lite kläder från Hummel. Dessa anlänade häromdan och här kommer bild på hur jackan ser ut!
I paketet fanns en överraskning som var godis och tuggummin! Tack så mycket :)







Om ni inte orkar skriva och klicka massa :)


Din Grej!

Nu fungerar det! :) gå in på www.dingrej.se och sök på tourteskellefte och gilla vår grej! :) om så många som möjligt gillar så kan vi vinna ett stipendie!

Gör Din Grej

På John Bauergymnasiet startade man i höstas en sajt där man kan lägga upp "sin grej". Vår grej finns nu upplagd (kanske kan ta någon dag innan den godkänns), men om ni går in på www.dingrej.se och söker på TourTeSkellefte så kan ni gilla den också! :) Om så många som möjligt gillar så kan vi vara med och tävla om att vinna ett stipende som skulle vara en bra start för oss!

Tack så mycket!

I want to ride my bicycle

Blev inte så mycket skrivit om träning med tanke på allt spännande som har dykt upp de här två dagarna. När vi pratar om detta projekt med någon så får vi ofta frågan "Är ni vana cyklister?" så jag tänkte svara på det.
Varken jag eller Johanna har cyklat mycket i våra liv, jag cyklar till och från skolan och det är i princip allt. Därför är det lite extra roligt att vi gör denna resa, något som är helt annorlunda mot något vi brukar göra, jag ser verkligen fram emot April då vi lämnar Trelleborg.

Jag tyckte dagens cykelpass var ganska skönt, det var längesedan jag satt på cykeln och det märktes på intensiteten, dags att ta tag i träningen. Men ganska skönt som sagt och det var egentligen bara första halvtimmen som kändes som en timme.
Var inte alls lika trött jag som jag brukar vara efter, dock är jag väldigt seg i benen nu med tanke på att jag hade en träning nu på kvällen med.

Några bilder från dagen blev det med. Angående censureringen så var det för att vi inte vet vem det är och personen i fråga kanske inte tycker det är så kul att ha en bild på internet då man sitter och svettas på en cykel, så lite omtanke där.

Fortsätt läs bloggen för nu gället det, nu kör vi.


Skellefteå Handikappidrott!

Idag fick jag tag på Fredrik, vår kontaktperson på Skellefteå handikappidrott. Han hade läst på här på bloggen att vi skulle åka upp så det var ingen överraskning för honom när jag sa det :) han lät jätteglad och tyckte att det var kul att vi skulle komma upp och hälsa på. Fick även höra att han har fått bra respons från tidningar han har pratat med om vårt projekt!

Vi planerade lite snabbt och kort vad vi ska göra när vi kommer dit och bl.a ska vi få vara med på en innebandyträning på måndagkvällen samt titta hur kansliet ser ut och på deras träningshall. Det ska bli riktigt roligt och intressant att få komma dit tycker vi (:

Det är ju så att vi kommer att skänka överskottet av de pengarna vi får in från sponsorer och folk som vill hjälpa till som tycker att vi gör en bra sak, till denna förening. Vi tycker att handikappidrotten hamnar i skymundan av annan idrott fast deras prestationer är min lika stora, och vi vill försöka få fram det genom att göra denna resa. Jag hoppas att ni håller med och att ni vill hjälpa till!

Idag har vi även hunnit med ett träningspass på cykeln och vi båda blev nog ganska trötta i benen ;)

Kickstart!

Ja en kickstart var vad det blev på projektarbetet efter juluppehållet. Jag och Johanna, (haha, det är alltid lika kul att ni inte vet vem av oss som skriver) vi satt en kväll på jullovet och pratade om att det skulle vara väldigt bra för oss att åka upp till skellefteå innan vi cyklar och träffa den förening vi kommer att skänka överskottet av våra pengar till samt John Bauergymnasiet i Skellefteå.

Planen är ju den att när vi gör vår sista etapp och landar uppe i Skellefteå så ska vi avsluta på JB så därför vore det bra om vi fick reka lite och se hur skolan är, var det ligger och träffa personer som kan vara till bra hjälp för oss.

Vi diskuterade detta med vår mentor och vår rektor som genast gick med på att hjälpa oss med detta. När vi fick grönt från dem var det bara att köra på. Så vi ringde först rektorn på JB i Skellefteå och han lät jätteintresserad av vårt projektarbete och vi var mycket välkomna dit. Han skulle även försöka få dit lokaltidningen när vi är där så att de kan göra ett reportage om oss! Helt fantastiskt tyckte vi! Också sa han att vi skulle kontakta programansvarig på Hälsa&Idrottsprogrammet där upp vilket vi gjorde.

Hon blev riktigt intresserad när hon hörde vad vi skulle göra och sa att vi var välkomna dit. Så klockan 11.00 den 31 januari befinner vi oss på JB i Skellefteå för att kolla skolan samt hålla ett litet föredrag/föreläsning för tvåorna på programmet om just vårt projektarbete. Det kommer bli skoj tycker vi :)

Vi försökte även kontakt våra vänner som kommer att få överskottet av våra pengar men tyvärr utan svar. Men imorgon provar vi igen och jag tror att de kommer bli jätteglada över att vi kommer dit och hälsar på :)

Det var allt, nu känns det som att det kommer att komma igång på riktigt igen. Vi behövde det här!

Bye.

RSS 2.0