JB

Idag fick vi mail av den som har hand om marknadsföringen på JB mittregion. Vi har haft lite mailkontakt med dem tidigare och de har beslutat att sponsra oss med lite kläder. Självklart kommer de att ha sin logga på dem!

Tack för det säger vi. Det är ju så att eftersom att vi går på JB så kommer ju de att få väldigt mycket marknadsföring via oss, vi cyklar ju i deras kläder och vi har ju valt den skolan så det kommer ju att framgå varifrån vi kommer.

Dessutom är ju tanken att vi ska också hålla föreläsningar på de JB-skolor som vi passerar :)

Vi hoppas att ni följer oss på vår resa!

En vanlig dag

Hej alla glada!
Det har varit lite tomt från oss den senaste tiden. Anledningen är återigen att vi har spenderat helgen på skilda vägar. Den här veckan har vi varit duktiga och faktiskt jobbat med de saker vi ska göra, i alla fall för det mesta....

Som vi skrev tidigare så är det banken som håller oss lite tillbaka. Vi har öppnat ett konto och Johanna R har fått hem det på posten. Nu väntar vi på att markandsavdelningen ska ringa och se till att vi får ett möte med dom för att vi ska veta hur vi ska hantera pengarna.

Det var allt från oss för nu.
/ Johanna M & Johanna R

Något nytt, banken.

Banken hörde av sig idag!

Tydligen hade papperen blivit hemskickade, även fast vi inte har fått något. Bad henne skicka igen så förhoppningsvis trillar det ner i brevlådan på måndag :)
Tyvärr måste vi vänta tills marknadschefen hör av sig i början av November innan vi kan boka ett möte.

Anyway, vi har ju ganska mycket att tänka på innan också!

Ha det bra så hörs vi snart!

Design.

Hallå i stugan, Johanna här! (Så roligt att ni inte har en aning om vem av oss det är som skriver)
Idag blev jag så trött på det vita så jag gjorde en ny grym design på några minuter (Man kanske skulle ha gått IT Media i stället, webbdesign är min grej. (Hoppas ni förstår ironin nu)).
I alla fall så får det duga tills vi får klat vår andra, som vi inte gör själv.

Övrigt då? Vad händer?

Det är banken som ligger och tynger oss nu, har ringt 48 gånger den här veckan känns det som men får aldrig tag på vår kontaktperson. Jag ringde bara för några minuter sedan och lämnade mitt nummer (andra gången) så nu hoppas jag på ett telefonsamtal senare idag, annars är det bara att ringa i morgon igen.

Vi behöver ett möte med banken så vi får klart allt hur vi ska göra med pengarna innan vi sätter igång att gå ut till företag.
Vi har även jättebra idéer som gäller reklam och vi hoppas på att det blir någon form av samarbete. Kan inte berätta så mycket nu men det vore toppen om det går ihop.

Jag hoppas ni följer bloggen intensivt för det här kommer bli bra, jävligt bra!

Första cykelpasset!

Idag har vi cyklat ungefär 2 mil, det tog oss 1.30 på motionscykel. Vi känner oss nöjda med det, men det var svettigt och det var ganska jobbigt! Dock trodde vi att det skulle göra mer ont i baken än vad det gjorde, men vi är stolta med oss och här kommer några svettiga bilder från träningspasset! Enjoy!


Johanna är taggad för ett långt pass på cykeln!


Johanna pustar ut efter att tufft pass!


Långpromenad i höstmörkret


Presentation av projektet

Nu är den äntligen klar! Vår presentation som vi ska visa upp för företag som kommer att bli våra ev. sponsorer! Känns som att när den nu är klar så kommer vi att komma ännu bättre. Känns riktigt bra!

Det som ligger i fokus nu är alltså: sponsorer, budget, samt designen på bloggen.


Snart är det helg och båda Johannorna ska iväg på respektive saker. Johannar R på innebandy i Norrland och Johanna M på orientering i Falun. Det blir alltså en helg på skilda vägar återigen.

Keep up the good spirit!





Banken

Idag ringde vi till vår kontaktperson på banken. Tyvärr var hon sjuk och skulle inte återkomma fören på måndag så vi får försöka då i stället.

Fram tills dess får vi jobba på att få budgeten klar och att fixa till lite smådetaljer. Vi ska även höra av oss till ett företag angående om de kan sponsra oss med en sak (eller två saker) som vi kommer ha stor nytta av under resan!

Det var nog allt för nu :)

Projektplan

Idag gjorde vi klart vår projektplan som skulle ha varit inne för ungefär en vecka sedan. Det känns bra att ha den klar så vi kan börja fokusera på annat.
Just nu äter vi mellanmål (som vi får från skolan två dagar i veckan, lyxigt). Himla goda satsumas må vi säga, mackan var det faktiskt inget fel på heller idag.

Vad händer härnäst?
Vi måste kontakta banken, få svar från marknadsavdelning på JB, göra klart budgeten och sedan köra igång på riktigt, VI LÄNGTAR!



- Framsida till vår powerpoint-presentation.



Också var det ju det där med att jobba med religionen på religionen..


Dagens arbete

Idag ska vi börja jobba med budgeten för vårat projekt. Presentationen som vi håller på med och kliar oss i huvudet för tror jag börjar bli ganska bra snart. Just nu sitter vi i skolan och har haft informationssamtal. Nu börjar arbete med projektet!

Kom just på att vi också måste börja kika lite på var vi känner folk på de olika ställen vi ska övernatta och var vi måste bo på vandrarhem/tält. Dock hoppas vi på att slippa tält helt och hållet, men det är ju alltid ett äventyr! ;)

Alldeles strax kommer vi också att lägga ut en presentation om oss själva, även arbetet på designen börjar bli klart!



Uppdatering

Vi lever. Dock på åtskilda ställen denna helg! Vi håller för tilllfället på att ändra lite i projektplanen, inget drastiskt bara lite småputs. Vi ska cykla och vi ska skänka pengar till Skellefteå Handikappidrott, men det är lite annat smått vi håller på att göra om lite.

Jag hoppas ni följer vår resa, vi behöver ert stöd! :)



En bild från vandringen förra helgen.

// Johanna M, Johanna R - på skilda vägar.


Telefonsamtal till SHIF

Idag ringde vi till Svenska handikappidrottsförbundet och pratade lite om projektet. Vi ville höra hur de kände för detta och om de tyckte att det var något problem med att vi gör detta projekt.

Svaret blev att det lät väldigt bra - bara vi tryckte på att det är för idrotten och inte någon "Tycka synd om grej".
Självklart jobbar vi efter den punkten, att göra något för idrotten och inte för att vi tycker synd om någon.

Mer information om detta kommer säkert dyka upp senare, nu måste vi faktiskt ägna vår tid till annat än projektarbetet.


Detta händer just nu

Idag har vi ägnat Religionen till att arbeta med projektarbetet vilket är ren idioti av oss. Dags att ta vi tar oss i kragen och börjar göra annat än projektarbetet, som för tillfället tar upp all av vår tid.

Det vi har gjort idag är ha skrivit klart vår presentation till företagen (förhoppningsvis) vi har en himla massa utkast, men alltid är det nåt som ska ändras. Nu tycker i alla fall vi att det ser bra ut!

Denna vecka har vi också hunnit med att ta kontakt med Handikappidrottsföreningen i Skellefteå och pratat lite med dem om hur det går i deras planering och berättat lite mer för dem vad projektet går ut på så det blir lättare för dem att hjälpa till och marknadsföra detta uppe i Skellefteå.

Det som behöver göras härnäst är att få ett godkännande på presentation och sedan är det dags att börja leta lite sponsorer! Vi behöver också ta kontakt med de JB-skolor vi ska förbi eftersom att vi ska hålla föreläsningar om detta projekt på de skolorna.

Dagens lärdom: Ägna religionletktionen åt de vi ska göra, inte projektarbetet.

// Johanna & Johanna

Cykelkarta!



Inte den exakta direkt, men en liten inblick i hur vi kommer att cykla :)

Dagens lärdom.

Tänk först, agera sen.

Tour Te Skellefte!

Vi har inte presenterat vårt projekt över huvud taget, så här kommer ett inlägg om vad det är vi ska göra och varför.

Vilka är vi?
Vi är två stycken som går tredje året på Hälsa & Idrottsprogrammet på John Bauergymnasiet i Västerås. I trean gör man ett projektarbete under hela året och vi kände att vi ville göra något för idrotten i Sverige.

Vad ska vi göra?
Vi ska cykla från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Vi kommer från och med nu tills vi kommer fram till Skellefteå samla in pengar till välgörenhet. Pengarna kommer gå till en handikappidrottsförening i Skellefteå som vi vet satsar mycket på ungdomar och är en av norrlands största inom handikappidrott. Vi tycker att handikappidrotten i Sverige får alldeles för lite uppmärksamhet och hamnar i skymundan av annan idrott. Just därför gör vi denna resa. Deras prestationer är minst lika mycket värda som vilken elitidrottares som helst – och skulle kunna uppmärksammas mer.  

När ska vi cykla?
Den 4 april lämnar vi Trelleborg och är framme i Skellefteå den 6 maj. Detta görs under påsklovet plus vår praktiktid.

Sponsring
50 % av inkomsten kommer gå oavkortat till välgörenhet. Resten kommer av pengarna kommer användas till resan, så som mat, boende, etc. Pengarna som blir över från det när vi kommer fram i Skellefteå förs över till välgörenhet – alltså, ingen vinst tas ut av oss personligen.

Har du några frågor, vill vara med och sponsra eller något annat är du mer än välkommen att höra av dig!

/ Johanna Ragnarsson, Johanna Mikkelä.


Video: Första träningen


Telefonmöte

God Morgon!

Idag var det egentligen mening att vi skulle till banken. Tyvärr så satt vår konktaktperson Lena på ett litet kontor och hade inte tid fören vid halv 12 så vi bestämde att ta ett möte över telefonen i stället.

Först pratade vi om vad vi skulle göra, hur lång tid det skulle ta och lite mer kring just projektet. Sedan bestämde vi att vi börjar med att öppna ett konto som vi båda (Johanna, Johanna) står som ägare på.
Förhoppningsvis dimper all information om det ner i brevlådan den här veckan.

Lena gav även mitt nummer till den som är marknadschef för Södra Dalarnas Sparbank så vi hoppas på ett samtal därifrån så snart som möjligt.

Nu ska vi äta innan vi rullar in till skolan igen.

Första träningen

Hej alla glada!

Idag var vi ut på en "kort" träningsrunda. Vi gick ungefär 2 mil vilket tog oss 3 timmar och 33 minuter.
Under promenaden spelade vi även in en film som vi senare kommer att visa här, spännande va?

För övrigt går projektarbetet väldigt bra och vi har snart klart med vår första sponsor.
I morgon ska vi till banken på ett möte och inom kort kommer ni som vill sponsra detta projekt kunna göra det (mer information om detta kommer efter vårt bankmöte).

För att liva upp i bloggen så har vi även tagit några kort idag, så inom några veckor kommer det se lite finare ut här också.

¨

Dagens lärdom: Det blir tufft att vara aktiv i flera timmar. Därför måste vi ha med oss någon form av energi (kolhydrater) när vi tränar, helst Johans nötmix. ;)


RSS 2.0